Onderhoud & advies

Onderhoud Lakwerk

Vooral bij houten boten is het van belang dat de laklagen in goede conditie worden gehouden, schade in een vroeg stadium wordt gesignaleerd en hersteld om houtrot te voorkomen. Onze gediplomeerde mensen herstellen zorgvuldig zowel hout- als lakschades.

Voor groot onderhoud en herstellen van grote schades, zie “Refit”.

Polyester

Onderhoud van polyester boten bestaat niet alleen uit polijsten, poetsen en waxen, maar ook uit spotrepair van kleine beschadigingen in de gelcoat. De gelcoat is de eerste laag op een polyester schip. Deze bepaalt de kleur en is de barrière tussen het water en je polyesterlaminaat (wat niet waterdicht is). Het is dus belangrijk om scheurtjes of krassen in de gelcoat tijdig te repareren. Zo voorkom je dat het polyesterlaminaat vocht gaat opnemen. 

Antifouling

Antifouling gaat aangroei van o.a. algen en zeepokken tegen, verbetert daardoor de vaarprestaties en conserveert het onderwaterschip. Voor het onderhouden van de antifoulinglaag kan vaak volstaan worden met het bijwerken van plekken en het aanbrengen van een nieuwe laag.

Soms moet het onderwaterschip ontdaan worden van alle oude lagen en moet er een nieuwe primer en antifoulinglaag op aangebracht worden.e antifouling, die aangroei van o.a. algen op het onderwaterschip tegengaat, kunnen wij zo nodig geheel vervangen of bijwerken. 

Bekleding

Na een zomerseizoen van intentief gebruik, kan de bekleding wel een grondige reinigingsbeurt met onze professionele reinigingsmiddelen gebruiken. Op uw verzoek besteden wij daar extra aandacht aan. Wilt u meer dan alleen reiniging, ook complete vervanging is mogelijk, zie  “Refit”.

Dekzeil

Onderhoud van uw dekzeil kan betekenen: herstel van kleine beschadigingen, het  opnieuw doorstikken van doorgesleten naden of grondige reiniging van het hele dekzeil. U kunt bij ons ook terecht voor een geheel nieuw dekzeil.

Onderhouds- en schoonmaakproducten

Wij werken uiteraard met professionele onderhouds- en schoonmaakproducten.

Advies

Tijdens een afspraak bekijken we samen met u wat er aan uw boot moet gebeuren om deze in goede conditie te houden. Dat hoeft niet altijd ineens, maar kan ook gespreid in verschillende fasen uitgevoerd worden.

Wij geven een eerlijk en vrijblijvend advies, rekening houdend met de wensen en mogelijkheden van de klant.