Refit

Refit of (klein) onderhoud

Bij een refit moet u denken aan een grondige aanpak van uw boot. Dat kan soms ook over verschillende fasen gespreid uitgevoerd worden.

Houten boten

Bij ons kunt u terecht voor een grote renovatie, gehele of gedeeltelijke vervanging van het dek, de spiegel, het onderwaterschip en een compleet nieuw laksysteem in meerdere lagen. Wij hebben een spuitcabine waarin uw boot stofvrij kan worden voorzien van nieuwe laklagen door onze verfspecialist. 
Om de boot weer te laten “shinen” en in goede conditie te houden, is het raadzaam ook kleiner onderhoud te plegen, zoals het bijwerken of vervangen van de toplaag.

Polyester boten

Zware beschadigingen worden door ons netjes hersteld. Bij kleine beschadigingen voeren wij spotrepair uit. De gelcoat, de eerste laag op een polyester schip, bepaalt de kleur en is de barrière tussen het water en je polyesterlaminaat (wat niet waterdicht is). UV-straling tast de gelcoat aan. Het is dus belangrijk om deze in goede conditie te houden. De boot kan met gelcoat gepolijst worden. Dat is een UV-bestendige wax met bepaalde eigenschappen die het proces van veroudering tegengaan. Ook het glanzende effect komt weer terug.

Onderwaterschip – antifouling

Bij een inventarisatie voor een refit wordt ook het onderwaterschip in onze werkplaats geïnspecteerd op eventuele schades en de staat van de antifouling. Antifouling gaat aangroei van o.a. algen en zeepokken tegen, verbetert daardoor de vaarprestaties en conserveert het onderwaterschip. Soms moet het onderwaterschip ontdaan worden van alle oude antifoulinglagen en moet er een nieuwe primer en antifoulinglaag op aangebracht worden.

Interieur

Wilt u volledig nieuwe interieurbekleding en kussens? Wij werken samen met professionals die, veelal onder ons dak, uw oude bekleding volledig vernieuwen. U heeft de keuze uit een uitgebreid stalenpakket aan kleuren en structuren.

Dekzeil

Het dekzeil, dat soms zwaar weer en sterk zonlicht/UV-straling moet trotseren om uw boot te beschermen, is op een gegeven moment zelf aan de beurt. Dekzeilvervanging, -reparatie, het opnieuw doorstikken van de naden en/of grondige reiniging verzorgen wij voor u.

Schadeherstel

Heeft uw boot schade opgelopen dan kunt u contact met ons opnemen voor schadeherstel. Voor herstel van grote schades brengen wij meestal vooraf een offerte uit en gaan na uw akkoord aan de slag. Ook uw verzekering zal vragen om een offerte.

Verzekering

Voor een goede verzekering kunnen wij u in contact brengen met Kuiper Verzekeringen, dé specialist op het gebied van pleziervaartuigenverzekeringen.
Een WA-verzekering is verplicht als u gebruik maakt van onze stalling.

Advies

Tijdens een afspraak bekijken we samen met u welke onderdelen van uw boot een refit of grote opknapbeurt kunnen gebruiken. Als het verschillende onderdelen betreft, hoeft dat niet altijd ineens, maar kan soms gespreid uitgevoerd worden.
Wij geven een eerlijk en vrijblijvend advies, rekening houdend met de wensen en mogelijkheden van de klant.